Inredningstrender 2019

Vad kommer vi att få se för inredningstrender under hösten och vintern 2019? Här går vi igenom vad vi tror kommer bli populära möbler, inredningsdetaljer och prylar under resten av året.

Prylar och möbler för det smarta hemmet

Vi kopplar upp fler och fler av våra produkter mot internet för att följa och styra dem med våra smarta telefoner. Smarta produkter är många gånger smarta men inte så snygga, detta är något vi tror kommer ändra sig snart då fler och fler kunder köper på sig dessa smarta produkter till sina hem. IKEA:s samarbete med Sonos verkar mynna ut i flera smarta och snygga produkter som även fungerar som högtalare. Har du redan Sonos-högtalare så kan dessa kopplas samman för ett mer kraftfullt ljud, eller som hemmabioljud. Du kan även styra dessa via IKEA:s app Trådfri i din telefon.

Detta kan även kopplas ihop med andra produkter, exempelvis IKEA:s smarta persienner FYRTUR. Du kan där ställa in så att musiken ska starta på morgonen när persiennerna automatiskt åker upp.  Allt detta kommer såklart även kunna röststyras med Apple Home, Amazon Alexa och Google Assistant.

Tapeter eller målade väggar?

Trenden är att tapeter vinner mark över målade väggar. Allt är såklart en smaksak och det finns inga rätt eller fel, du ska lita på din magkänsla när du inreder. Tapet ger ofta mer djup och liv än vad målade väggar gör.

Klimatsmart inredning

Klimatfrågorna blir bara mer och mer aktuellt och så kommer det förhoppningsvis fortsätta att vara. Vi är många som med en tår i ögat undrar över hur man tänkte förr i tiden, då det var modernt med tiger och björnskinn på golvet, elfenbensljusstakar och mahognybord. Den tiden måste för alltid vara förbi. Att göra miljövänliga val är såklart alltid rätt! Vi behöver inte alltid köpa nya saker, ibland har vi fina saker hemma som bara behöver lite kärlek för att åter sprida värme och kärlek i hemmet. Den gamla slitna byrån behöver bara lite ny färg. Vill du göra den ännu finare så köper du några snygga handtag eller knoppar.

Regnvattentunna som fått lite kärlek

Ibland är det så enkelt att du bara ska plocka bort ett par saker istället för att köpa nytt. Många människor upplever att de mår bättre ju färre saker de äger (såklart inom rimliga nivåer). Många har börjat följa KonMarimetoden under de senaste åren för att minska ner på mängder prylar i hemmet och leva mer minimalistiskt. KonMarimetoden går ut på att man går igenom allting man äger, sak för sak, kategori för kategori. Därefter behåller man bara de prylar och saker som man verkligen gillar.

Inredning om krisen kommer – praktiska möbler som kan vara livsviktiga

Något som blev ett hett samtalsämne 2018 var när MSB till alla hem skickade ut foldern ”Om krisen eller kriget kommer” Där står det att man har en skyldighet att ha en egen beredskap för att klara kriser, strömavbrott med mera. Detta har såklart fått många av oss att tänka om. Här är några möbler och inredningsdetaljer som både är praktiska och kan vara livsviktiga om krisen eller kriget kommer:

  • En vedspis är kanske den mest praktiska inredningsdetaljen man kan ha, det är snyggt och den är din bästa vän när strömmen inte längre fungerar. Vedspisen ger dig värme och varm mat.
  • Oljelampor är inte bara snygga, de visar dig vägen när dina lampor inte längre klarar av det.
  • Ett grönt hem är ett skönt hem! Men ha inte bara fina blommor i ditt hem, odla ätbara saker, det är både roligt och fint men framförallt gott och miljövänligt.
  • Vatten, en naturresurs värd att vara rädd om, I Sverige är vi vana att alltid ha vatten, men även här har vi stora vattenproblem. Gotland och Öland är några platser som nästan varje sommar har bevattningsförbud. Att ta tillvara på regnvattnet från taken gör att du även en torr sommar kan vattna dina dyrbara växter. Det är även en bra reservoar vid en kris, kom ihåg att vattnet kan behöva renas innan du dricker det se till att du har lärt dig det innan det behövs på allvar.

Sammanfattning inredningstrender 2019

Sammanfattningsvis tror vi att prylar och möbler för det smarta hemmet och klimatsmart inredning kommer vara heta inredningstrender under resten av året. Vi tror även att tapeter blir ett populärare val än målade väggar samt att praktisk inredning som klarar av en samhällskris kommer bli vanligare att ha i hemmet framöver. Håller du med om våra spaningar? Skriv gärna en kommentar om vad du tror blir heta inredningstrender framöver!